I ove, kao i prošle godine, na 86-tom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, priznanje za medijski doprinos- Najbolji u agrobiznisu pripalo je jednom od naših klijenata, firmi Agroklub.
Ponosni na dosadašnja postignuća, u redovima koji slede, prenosimo Vam više o jučerašnjoj dodeli nagrada na svečanosti Veče šampiona.
Novi Sad, 17.5.2019.

Informacioni sistem u poljoprivredi Agroklub dobitnik je još jednog priznanja – ovogodišnje nagrade Novosadskog sajma za medijski doprinos – Najbolji u Agrobiznisu. To je već druga godina zaredom kako ovaj internet portal odnosi pehar s Večeri šampiona najvećeg regionalnog poljoprivrednog sajma

Ovogodišnji, 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu još je jednom ostvario svoju misiju i poljoprivrednicima na jednom mestu ponudio najnovije tehnologije i koncepte vodećih brendova sektora proizvodnje hrane.

Ova manifestacija, vodeća u regiji, ne samo da okuplja najveća preduzeća iz agrara nego i već tradicionalno, posebnim priznanjima, ukazuje na najbolje što ovaj sektor može ponuditi.

Agroklubu – Najbolji u agrobiznisu – Nagrada za medijski doprinos

Upravo je tim povodom u kongresnom centru Master Novosadskog sajma, predzadnjeg dana manifestacije (16.5.2019.), održana svečanost Večeri šampiona. Tako je najboljim preduzetnicima iskazana čast te odano priznanje za ostvarene rezultate u proteklom razdoblju – nagrađeni su najbolji po izboru ove sajamske kuće.

Jedno od priznanja ostaje u Novom Sadu, jer je nagradu Najbolji u agrobiznisu i ove godine poneo Agroklub – za medijski doprinos u agrobiznisu. Ovaj onlajn medijski servis u poljoprivredi od 2015. godine posluje i u Srbiji gde ima sedište u Novom Sadu, a ovo je druga godina zaredom kako odnosi pehar pobednika.

 

Od kvaliteta informacije zavisi razvoj agrara

U ime Agrokluba priznanje je primila Verica Matić, koordinator Agrokluba za Srbiju, koja je tim povodom i izjavila: “Velika čast i obaveza je primiti nagradu od struke, to nam potvrđuje da smo na dobrom putu. Zadovoljstvo je raditi na razvoju servisa koji svakog dana pomaže proizvođačima hrane. I baš zato nastavljamo raditi ono u čemu smo najbolji. Informisanju sela i poljoprivrednika.“

Misija Agrokluba je omogućiti poljoprivrednicima potrebne informacije putem internet platforme i zato stavljaju naglasak na njihov kvalitet:

Na temelju informacija donosimo odluke”, kaže Matićeva i dodaje kako je upravo zato važno da one budu proverene, korisne i tačne – što je poseban izazov u današnje vreme inflacije kvaliteta medijskih sadržaja.

Verujem da je čitavom društvu važno da donesemo što kvalitetnije odluke jer bez njih nema bolje budućnosti našeg sela, a ni kvalitetne hrane”, dodala je Slađana Aničić, urednica portala primajući čestitke od organizatora.

Agroklub je već više od 10 godina dominantan specijalizovan pružalac usluga informisanja ruralnih prostora putem interneta u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Upravo zato se može reći da je ovo priznanje na neki način i potvrda tržišne pozicije, a kada se govori o njihovom medijskom uticaju u digitalnom prostoru regije i sektora.

—————————-

Agroklub u brojevima

Od 2008. do danas Agroklub je publikovao više od 40.000 članaka na teme života u ruralnom prostoru, dok su korisnici sistema objavili više od 38.500 poljoprivrednih oglasa. Kada je reč o čitaocima tu govore milioni – od osnivanja do danas generisali su oko 40 miliona poseta stranica uz kontinuirani trend rasta.

Uz dva uredništva, u Novom Sadu i Osijeku, danas u kreiranju sadržaja za poljoprivrednike učestvuje  više od 50 spoljnih saradnika, novinara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prema službenim Google Analytics podacima Agroklub je samo u prethodnom mesecu (aprilu 2019.) zabeležio 1.295.800 poseta od strane 819.600 korisnika.